Soms zie je een kans waarmee je meerdere mensen blij kunt maken. Zo’n Win-win-win kans zag ik bij de Week van het geld.

Mijn nichtje

Mijn nichtje van 9 is natuurlijk de beste vlogster die ik ken. Vanuit een hobby maakt ze vlogs en haar familie is haar grootste fan. Heel soms zetten we een vlog online. Gewoon, omdat ze dan kan kijken wat het doet. Als een vlog online gaat, dan doen we dat alleen in de eigen vriendengroep.

Week van het geld

Vanaf 2011 wordt ieder jaar De Week van het geld georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Een fijne klant van Gunfactor 10, waar ondertussen al veel projecten voor zijn uitgevoerd zodat we (online) wijzer met geldzaken omgaan :-)

Tijdens de Week van het geld werken veel organisaties samen om kinderen en ouders te leren omgaan met geld. Deze organisaties bedenken allemaal leuke activiteiten zoals een debat battle over geld, gastlessen voor de klas, maar ook activiteiten om thuis te doen.

Online knutselclub

Eén van mijn vriendinnen is ondernemend en erg creatief. Ze schildert niet alleen de mooiste schilderijen, maar bedenkt ook de leukste knutsels voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen. Met dat laatste heeft ze de online knutselclub opgericht en … hoe meer kinderen lid worden, hoe groter het bestaansrecht van deze club!

Win-win-win

Tijdens de Week van het geld willen we zo veel mogelijk leuke activiteiten bieden aan de bezoekers van de website. Hoe leuk zou het zijn wanneer de Online Knutselclub ook een knutsel zou willen bedenken die we via de website aan mogen bieden. De online knutselclub staat op haar beurt tussen vele grote namen op de site. Zo’n positie is mooi, maar je moet natuurlijk wel een beetje opvallen!

Tadáá… mijn nichtje zou haar talent in kunnen zetten om de knutsel zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen en daarmee kunnen ontdekken of ze als vlogster ook een beetje goed ligt bij de rest van Nederland.

Maak je toverspaarpot met Eva!

Het resultaat was een fraaie extra activiteit op de website van de Week van het geld. Eva legt als professionele vlogster uit hoe leuk de toverspaarpot van de online knutselclub is om te maken. De online knutselclub stond op haar beurt tussen vele andere organisaties die de mogelijkheden van de knutselclub kunnen omarmen. Een knutsel op maat is natuurlijk altijd te maken!

De final touch aan het filmpje is gegeven door Buro Nienhuis. Een andere vriendin die handig is met films en zelf een bekende vlogster is voor duurzaamheid.

Werken met plezier

Al met al vond ik het een enorm leuke ervaring om met allerlei leuke mensen een activiteit toe te voegen aan de activiteiten van de Week van het geld. Nu maar duimen dat het voor iedereen een net zo positief resultaat brengt als waarmee ieder haar rol innam om het op haar vakgebied zo goed mogelijk af te leveren!  Alhoewel voor dit ‘mini-project’ een projectteam was samengesteld waar ik nog niet vaker mee had gewerkt, was de samenwerking top! Gunfactor 10 waardig :-) Dank allen!

Ineke