Deze week is het zover.  De conferentie ‘Financial Resilience throughout Life‘ vindt plaat in de Beurs van Berlage en Gunfactor 10 is ook onderdeel van het team dat deze conferentie heeft georganiseerd. 

Gastheer van een internationale conferentie

De OECD (in het Nederlands OESO – Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling), heeft in 2008 haar doelstellingen om financiële geletterdheid in landen te bevorderen uitgebreid met de INFE. Een internationaal netwerk over financiële educatie.  Zo’n 240 publieke instellingen zoals banken en ministeries uit meer dan 110 landen, zijn onderdeel van dit netwerk.  En deze week komt de OECD / INFE naar Nederland en is Wijzer in geldzaken (Money Wise platform) de organisatie die als gastheer fungeert.

Wat moet je allemaal organiseren?

Met mijn collega’s hebben we veel (vooraf) georganiseerd.  Denk aan: vastleggen van de locatie, uitdenken van het het programma, overleggen met de OECD / INFE over het programma om dit te optimaliseren, sprekers zoeken en uitnodigen, bezoekers uitnodigen via een online registratie systeem, website ontwikkelen met de belangrijkste informatie, hotels organiseren voor bezoekers uit meer dan 75 (!) landen, vermaak organiseren zodat de bezoekers ons land als positief en bijzonder zullen ervaren, entree tickets, beveiliging, registratie, aankleding van de locatie, timing tussen sprekers, uitdenken van ‘break-out’ sessies, invullen van deze sessies, bezoekers (meer dan 400!) uitnodigen om een keuze te maken uit deze sessies, filmpjes ontwikkelen als teaser en als ‘binnenkomer’ en ‘afsluiter’ en ook het ontwikkelen van een event app. Want in deze app komt alles samen, waaraan zo hard is gewerkt de afgelopen weken.

Ik ben vast nog veel van de activiteiten vergeten, maar… wat een ervaring!

Werken met plezier

Het neerzetten van zo’n symposium is echt een teamprestatie en heeft een goede aansturing nodig. De juiste mensen op de juiste klussen zetten, de juiste leveranciers kiezen om snel en efficiënt te werken en allen een stapje meer willen zetten dan normaal.  Als je in zo’n team mag werken, voelt dat alleen maar als plezier.

We maken er de komende week een topweek van met een prachtig symposium op woensdag en donderdag met topsprekers. We hebben er allemaal zin in!  Bekijk ook onze webapp via www.moneywisenl.nl en onze website voor meer informatie.

Ineke