Wanneer kies je als organisatie om een stichting te sponsoren? Vanuit mijn ervaring wordt die keuze meestal gemaakt op basis van emotie. Wat is je contact met de persoon die de sponsoring aanvraagt, wat behelst de stichting en hoeveel positieve energie krijg je ervan?

Connectie

In mijn werkende leven heb ik veel leuke collega’s mogen ontmoeten. Sommige daarvan zijn nog steeds goede vrienden van mij en zo ben ik door de jaren heen ook al lang bevriend met Judy. Ik heb zijn levensverhaal vaker dan eens gehoord en heb hem vaker dan eens positieve stappen zien zetten om hetgeen wat hij heeft meegemaakt, positief om te draaien. Het maakt dat hij bij mij enorm de Gunfactor heeft en ik hem graag help bij projecten die hij ontwikkeld voor zijn geboorteland Haïti.

Artikel ‘DNA liegt niet, papier wel’

Op een gegeven moment kreeg ik het artikel ‘DNA liegt niet, papier wel’ onder ogen en raakte het mij dat zelfs voor Judy de verrassing groot was om zoveel mensen in een klein dorp te ontmoeten die allen op zoek zijn naar verloren kinderen. In een gesprek met Judy vroeg hij mij of ik, samen met Mijke een rol zou willen spelen om de stichting die hij voor ogen had op te zetten en zo geschiedde.

Waarom raakte ik enthousiast om te ondersteunen?

Ik geloof heel erg dat we allen, op een diepere laag een doel voor ogen hebben welke we achterna streven.  In het geval van Judy geloof ik dat zijn grootste wens is om ooit nog eens herenigt te worden met zijn familieleden in Haïti.  Natuurlijk is het een enorme uitdaging en wie weet een ‘mission impossible’ maar het is een missie die ik vanuit mijn hart heel goed kan begrijpen.  Ik geloof dat zo’n wens een enorme drive kan veroorzaken waardoor, in het geval van Judy, heel veel mooie projecten kunnen ontstaan.

In de wereld gebeurt ontzettend veel onrecht. Helaas kunnen we niet alles ongedaan maken. Vaak pakken mensen, soms na jaren nog de wapens op om hetgeen wat hen is aangedaan recht te trekken.  Ik geloof daar niet in, ondanks dat ik ook dat gevoel kan begrijpen.

Plan Kiskeya ontstaat omdat er veel onrecht is gedaan aan geadopteerden die niet weten waar zij vandaan komen. Het is echter een positieve manier om hetgeen wat is gebeurd, alsnog proberen recht te zetten.  Het plan kan daarnaast extra aandacht vestigen op alles wat helaas nog steeds niet goed gaat in adoptieland.

Netwerk van leveranciers

In mijn carrière ben ik tegen veel goede leveranciers aangelopen.  De beste leveranciers zijn niet diegene met het beste praatje, maar diegenen met de juiste instelling. Door te kiezen voor leveranciers met een goede instelling, krijg je ook altijd prettige projecten.  Ik heb een balletje opgegooid tussen de beste leveranciers en ontving vanuit WebHare een positieve reactie.

Samenwerking met Webhare

Via een klant van Gunfactor 10 werken we al een hele tijd samen met WebHare. Ze bouwen in mijn ogen de beste en meest flexibele websites en leveren service met een dikke hoofdletter S. Ik was dus ook blij verrast toen zij aanboden belangeloos te willen ondersteunen in dit project omdat ze, eens in de zoveel tijd, een goed doel ondersteunen en ik blijkbaar op het juiste moment contact met ze had gezocht.

“I love it when a plan comes together”

Toen WebHare ons informeerde dat de website gereed was, zijn Judy en ik naar Enschede gereden om het resultaat met ze door te nemen.  Wederom heeft deze organisatie een beter resultaat afgeleverd dan we ooit hadden kunnen denken.  De website is professioneel ontwikkeld met een intelligente AVG database erachter waardoor mensen die zoekende zijn, zich overzichtelijk kunnen inschrijven.  Het CMS systeem achter de site werkt fantastisch.

Vervolgstappen

De website van Plan Kiskeya is deze week gelanceerd.  Haïtiaanse mensen die hun afkomst niet weten kunnen via deze website een poging doen om alsnog hun ouders of familieleden terug te vinden.  Vanuit Stichting Plan Kiskeya zal in Haïti een vrijwilliger de taak op zich nemen om de mensen die zoeken naar hun verloren kinderen of familieleden te registreren, zodat ook zij onderdeel worden van de database.

Wie weet zorgen we er samen voor dat familieleden die ooit onterecht uit elkaar zijn gehaald, zich kunnen herenigen.  Daar gaan we met z’n allen voor.  Ieder die zich inschrijft via de website wens ik ontzettend veel geluk in die zoektocht toe.

Ineke