Dat is zeker mogelijk en wie weet ga jij mij helpen een elfstedentocht op ieder moment te realiseren?
In deze blog vertel ik graag wat meer over één van mijn ideeën waarmee ik tot een punt ben gekomen dat ik het idee uit handen wil geven aan die persoon die het daadwerkelijk kan realiseren.

Wat maakt een idee goed?

Naar mijn mening is een idee goed wanneer het volgende ingrediënten in zich heeft:

1. Bedacht om een ‘probleem’ op te lossen, de klant te helpen
2. Financieel haalbaar
3. Bedacht vanuit je eigen expertise / kracht
4. Het idee is authentiek, past bij de bedenker
5. Biedt voldoende kansen om te groeien
6. Ook mensen die je niet kent (en uit het bedrijfsleven) reageren enthousiast
7. Het idee bestaat nog niet
8. Ook na verloop van tijd word je nog blij van de kansen en mogelijkheden die het idee bieden

Bovenstaande punten zijn allemaal van toepassing op het idee dat ik heb met de ‘Elfstedentocht online’. Wanneer ik het bedrijfsplan lees van een aantal jaar geleden raak ik nog steeds heel erg enthousiast.

Waarom werk ik de Elfstedentocht online niet zelf verder uit?

In de eerste 2 jaar van Gunfactor 10 heb ik veel tijd en aandacht aan het idee besteed om het daadwerkelijk te lanceren. Toen ik bijna financiering had gevonden, kreeg ik een ontzettend mooie klus aangeboden voor Gunfactor 10. De financiering bleek alsnog niet door te gaan en toen heb ik de keuze gemaakt om voor de klus te gaan. Ondertussen is Gunfactor 10 blijven groeien met andere klanten en voor je het weet raakt de werkweek vol en schrap je het doordenken van je eigen plannen. Het kreeg minder prioriteit en dat is tot op heden het geval.

Waarom wil ik het idee nu ‘weggeven’ aan de juiste persoon of het juiste bedrijf?

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Mijn plan dient op dat moment gewoon gereed te zijn en dat gaat mij niet lukken. Ik heb mijn prioriteiten op dit moment ergens anders liggen en zou het gewoon zonde vinden wanneer het idee op de plank blijft liggen terwijl er zoveel moois voor Friesland mee te behalen valt.

Wat is het idee?

Kort samengevat kan iedereen met de Elfstedentocht online de tocht op ieder moment zelf maken. Tijdens de tocht kom je in iedere stad prachtige hoogtepunten tegen die de beleving online optimaal maken. Wanneer je de tocht online hebt volbracht heb je zelf een unieke route gemaakt. Deze kun je opslaan zodat je op een door jou te kiezen moment naar Friesland komt om de Elfstedentocht daadwerkelijk te doen.

Voor de ondernemers van de Elfstedentocht bied je op deze manier een platform waarmee zij op een eenvoudige manier professioneel en aantrekkelijk online vindbaar zijn.

Voor de provincie is het een vernieuwende en originele manier om veel extra toerisme naar Friesland te trekken met een naam die iedereen kent.

Wat zoek ik?

Ik zoek iemand (het liefst een online bedrijf) dat mogelijkheden ziet om het idee daadwerkelijk te ontwikkelen en te lanceren. Ik geloof enorm in de kracht van het idee en de kansen die het kan bieden voor Friesland. Ik zou het fantastisch vinden wanneer via een daadwerkelijke lancering van het platform het verwachtte succes wordt bewezen. Dat ik uiteindelijk niet meer de (enige) eigenaar ben, vind ik niet een probleem.

Interesse?

Mocht je interesse hebben om met mij van gedachten te wisselen, neem dan contact met mij op. Bij de juiste klik spreek ik graag eens met je af om het totaal idee te bespreken en kan ik toelichten wat allemaal al is voorbereid en welke middelen ik tot mijn beschikking heb om dit plan daadwerkelijk tot een succes te maken.  Je kunt alvast iets meer lezen op www.11stedenonline.nl.  Ben je enthousiast?  Ik hoop van je te horen!

Ineke