Skip to main content

Een tijdje geleden werd mijn aandacht getrokken naar een nieuw concept dat, als het goed is, binnenkort in mijn buurt geopend wordt.  Het concept heet: Borrl Kitchen.  De naam vond ik al goed, maar het trok ook mijn interesse omdat het restaurant al een tijdje was beplakt met papier waarop stond dat je meer informatie op de Facebook pagina kon lezen.

Crowdfunding: mee investeren in een ander zijn avontuur

Toen de opening mij net iets te lang duurde ben ik uiteindelijk nieuwsgierig de Facebook pagina gaan bezoeken en zag ik dat de eigenaren naast een eigen investering ook vroegen om mee te investeren in hun avontuur.  Je kunt alles lezen via bijgaande link: https://crowdaboutnow.nl/borrl-kitchen

De bank is niet meer nodig

Mocht je wel of niet willen investeren, het is sowieso goed om een crowdfunding project eens door te lezen en te begrijpen hoe zoiets werkt.  Hoe super leuk is het dat je tegenwoordig niet meer afhankelijk bent van een bank, maar via je netwerk geld kunt ophalen?

Enthousiast was ik dus al snel; maar tja… ik kende deze mannen helemaal niet en een restaurant beginnen dat doen meerdere mensen toch?

Vrijdagmiddag borrel

Op een gegeven moment zag ik dat ze een vrijdagborrel middag initieerden voor potentiële geinteresseerden zodat je de initiatiefnemers meer kon leren kennen en meer kon horen over de wijze waarop zij hun concept wilden neerzetten.

Ik doe aan crowdfunding

Vorige week vrijdag was die borrel en samen met een vriend heb ik de borrel bezocht en ben ik overtuigd geraakt om een investering te doen in deze ondernemers.  Waarom?  Gewoon, omdat ze gastvrij en enthousiast waren en ik een goed gevoel krijg bij de wijze waarop ze het aanpakken.

Geld op een bank is niet echt spannend tegenwoordig.  Crowdfunding is veel avontuurlijker en je krijgt naast een goede rente ook nog eens een leuk cadeau bij je investering.

Risico

Loop ik risico?  Ja… ik loop risico.  Mochten zij failliet gaan, dan kan ik fluiten naar mijn centen.  Echter, dat kunnen zij dan ook en hun investering is toch enorm veel groter vergeleken bij mijn eigen bijdrage, dus ik denk dat ze ontzettend hun best gaan doen om mij terug te betalen.

Nieuwe vormen van investeren

Op deze manier geld bij elkaar krijgen is een super mooi voorbeeld van de voordelen die het internet je kan bieden.  Het toont ook temeer aan dat het belangrijk is dat je zelf aan het roer staat om iets voor elkaar te krijgen.  Als jij je zaken en je communicatie goed regelt ben je al een heel eind.  Klopt jouw idee en zien mensen er brood in, dan helpt het wanneer je zelf ook een prettig en oprecht iemand bent, omdat mensen het je dan ook eerder gunnen.  Dat hele plaatje klopt toch veel meer dan hoe je tot voor kort afhankelijk was van een bank?

If you can dream it, you can do it

Ik geloof dat crowdfunding één van de mogelijkheden is die jouw droom inderdaad werkelijkheid kan maken.  Door mezelf in dit project te verdiepen is het ook weer gaan kriebelen bij mijzelf.  Ik zou het liefste met mijn collega’s van Gunfactor 10 mijn eigen ideeën daadwerkelijk realiseren.  Geld hoeft niet (meer) het issue te zijn want als je idee goed genoeg is, dan ben tegenwoordig dus niet meer afhankelijk van de oude manier van financiëren.  Mijn excuus is nu nog de tijd vinden, want een plan verdient voldoende aandacht om daadwerkelijk te kunnen groeien, maar… geen financiëring hoeft tegenwoordig dus niet meer een reden te zijn om niet door te zetten!

Ineke